miercuri, 30 ianuarie 2008

Supa rosie - de iarna



Ingrediente:

1 l apa

1 ardei, 1 morcov, 1 patrunjel - radacina

1 lingurita ulei, un varf de sare

1 ceapa

1/3 telina - radacina

4 cartofi

2 linguri paste sau orez

1 lingura amestec rosii si ardei (din borcan)

1 lingurita bulion

patrunjel


Mod de preparare:

Se pune 1 l apa la fiert. Se taie 1 ceapa, ardei, se pune in apa, apoi se adauga putin ulei, putina sare (dupa gust), 1 morcov, 1 patrunjel, telina, si se lasa sa fiarba vreo 10 minute

Se adauga cartofii curatati si taiati, se lasa sa fiarba pana sunt aproape gata - max 10 minute, apoi se adauga 1-2 linguri paste (sau orez).

Se fierb pana se inmoaie pastele sau orezul (max 10 minute)

Se dizolva o lingurita de bulion in putina apa si se adauga combinatiei, alaturi de amestecul de legume (din borcan)

Se mai lasa sa fiarba inca 5-10 minute, iar dupa ce se stinge, se presara deasupra patrunjel

0 comentarii: