Ingrediente:
1 peste (crap) mare (curatat de organe, solzi)
1 kg cartofi
3-4 linguri bulion
sare, piper, 3-4 catei usturoi
50 - 75 ml vin rosu
apa pentru completare
Se despica pestele pe mijloc, se sareaza putin si se lasa sa stea asa pana se pregatesc cartofii
Se curata cartofii, se taie in felii, se aseaza pe o tava de aragaz in strat uniform
Se amesteca 1-2 linguri bulion cu cateva linguri apa si se toarna uniform peste cartofi
Deasupra cartofilor se aseaza pestele cu partea cu oasele in sus, se fac cateva gaurele in el si in ele se pun bucatele mici de usturoi
Se sareaza si pipereaza, se mai toarna cateva linguri bulion amestecate cu apa, incat sa fie suficienta umezeala pentru cuptor (apa se va evapora foarte repede)
Se tine la cuptor la foc mediu; peste aprox. 15 minute se verifica daca lichidul din tava sa evaporat, se mai completeaza cu apa cu bulion, peste alte 10 - 15 minute se se amesteca vinul cu apa (sa fie jumatate de cana) si se toarna deasupra pestelui
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu