miercuri, 30 ianuarie 2008

Protap (de crap)

Un fel de mancare genial (si mie de obicei nu prea imi place pestele)... bun de sambata sau duminica


Ingrediente:

1 peste (crap) mare (curatat de organe, solzi)

1 kg cartofi

3-4 linguri bulion

sare, piper, 3-4 catei usturoi

50 - 75 ml vin rosu

apa pentru completare


Mod de preparare:

Se despica pestele pe mijloc, se sareaza putin si se lasa sa stea asa pana se pregatesc cartofii

Se curata cartofii, se taie in felii, se aseaza pe o tava de aragaz in strat uniform

Se amesteca 1-2 linguri bulion cu cateva linguri apa si se toarna uniform peste cartofi

Deasupra cartofilor se aseaza pestele cu partea cu oasele in sus, se fac cateva gaurele in el si in ele se pun bucatele mici de usturoi

Se sareaza si pipereaza, se mai toarna cateva linguri bulion amestecate cu apa, incat sa fie suficienta umezeala pentru cuptor (apa se va evapora foarte repede)

Se tine la cuptor la foc mediu; peste aprox. 15 minute se verifica daca lichidul din tava sa evaporat, se mai completeaza cu apa cu bulion, peste alte 10 - 15 minute se se amesteca vinul cu apa (sa fie jumatate de cana) si se toarna deasupra pestelui

0 comentarii: