joi, 19 iunie 2008

Cartofi la cuptor cu branza si ierburi aromate


INGREDIENTE:
2 linguri unt
1 kg cartofi curatati, taiati rondele 3-4 mm grosime
1 ceapa taiata rondele
2 linguri patrunjel tocat
1 lingura frunze de ceapa verde tocata
2 felii groase de bacon sau sunca,prajite,taiate cubulete
1 cana cascaval ras
1/2 cana branza telemea rasa
1 cana smantana
sare
piper negru macinat

MDP:
Se unge cu unt o cratita. Se asaza un strat de rondele de cartofi (se folosesc cca. 1/3 din cartofi), se sareaza, se pipereaza, se asaza peste el un strat de ceapa (cca. jumatate din toata cantitatea) si 1/3 cana din cascavalul ras
Se pune apoi jumatate din bacon, din patrunjel si din ceapa verde.
Se presara deasupra 1/3 din telemea. Se repeta operatia, dupa care se asaza ultimul strat de rondele de cartofi. Se acopera cu smantana. Restul de unt se taie bucatele si se pune deasupra smantanii
Se incalzeste cuptorul la 180C. Se acopera cratita cu folie de aluminiu si se da la cuptor timp de jumatate de ora. Se indeparteaza folia, se presara deasupra ultima portie de telemea si restul de cascaval ras si se mai da la cuptor timp de 30-40 de minute.


A iesit foarte bun, doar ca data viitoare as pune mai putina verdeata.

0 comentarii: