Orez curry
Ingrediente:
1 cana orez, 50g mazare, 1 ceapa medie, ½ l supa, o lingurita curry, 4 linguri ulei, 2 – 4 foi de dafin, sare
MDP:
Se pune uleiul la incins si se caleste ceapa tocata marunt, cand ceapa a devenit aurie, adaugati orezul, mazarea, curry, sarea si dafinul. Lasati pana cand se prajeste orezul apoi puneti totul intr-un vas adanc, adaugati supa si dati la cuptor la o temperatura de 180 de grade, timp de 30 de minute
Pui Shichuan
Ingrediente:
2 morcovi, 1 - 2 buc. ceapa verde (sau o ceapa rosie), un ardei capia, ½ conserva de ciuperci taiate, 1 bucata piept de pui, un ardei iute, o capatana de usturoi, 4 linguri sos de soia, 2 linguri otet balsamic sau suc de lamaie, 1 lingura zahar, 2 linguri amidon.
MDP:
Se toaca marunt ceapa, morcovul, ardeiul capia, usturoiul si ardeiul iute. Puiul se taie feliute mici. Se caleste ceapa si morcovul. Cand acestea s-au inmuiat se adauga ardeiul capia, ciupercile si puiul taiat feliute, se amesteca si se adauga usturoiul si ardeiul iute. Lasam la prajit pana cand puiul se rumeneste. In acest timp, amestecam sosul de soia si otetul balsamic intr-un vas, adaugam zaharul, punem o cana de apa, mestecam si adaugam amidonul. Cand puiul s-a rumenit adaugam sosul obtinut si lasam la foc mic pana se ingroasa sosul.
A iesit foarte foarte buna combinatia, insa a doua zi a fost destul de neplacut cu amidonul care gelifiase sosul, deci data viitoare as pune mult mai putin, poate jumatate de lingurita; de asemenea mai putin zahar, tot maxim jumatate de lingurita. Supa am inlocuit-o cu o supa preparata la plic cu ½ litru de apa, si a iesit cam la fel.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu