INGREDIENTE:
Blatul:
125 g faina
100 g unt sau margarina
100 g zahar
1 lingurita rasa praf de copt
2 oua
2-6 linguri de lapte
un varf cutit sare
Umplutura
1 plic de budinca de vanilie sau crema pentru prajituri cu fructe (de la Dr. Oetcker)
300 ml lapte
1-2 linguri zahar
½ kg capsuni spalate si curatate
1 plic mic de gelatina
MDP:
Blatul: Se amesteca zaharul cu untul, ouale apoi se pune faina cernuta si amestecata cu praful de copt. Se pune lapte, putin cate putin. Se amesteca pana se obtine un aluat asemanator la consistenta cu cel de chec
Se unge cu margarina forma de tarta si se tapeteaza cu faina. Se pune aluatul in forma de tarta.
Se coace aproximativ 20 de minute. Verificati dupa 15 de minute daca este gata.
Umplutura: Se face budinca conform instructiunilor de pe cutie, in loc de 0.5 l puneti 300 ml delapte. Uitati-va daca trebuie sa puneti zahar sau nu.
Se toarna crema calda si se lasa cateva minute. Se taie fructele si se aranjeaza dupa peferinta. Se da la frigider cam o ora. Gelatina (am preparat-o cu suc de fructe de padure) trebuie sa fie aproape inchegata ca atunci cand intra in contact cu tarta rece sa se intareasca si sa nu curga. Se poate servi si cu frisca.
Mie blatul mi-a iesit putin cam uscat, nu stiu daca din cauza cuptorului meu idiot sau deoarece am scapat putin cam prea multa faina.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu