INGREDIENTE:
BLATUL:
125 ml sirop gros de zahar sau miere (eu am pus vreo 2-3 linguri de miere)
200 ml lapte
1 ou
1 lingura ghimbir proaspat ras
300 - 400 g faina
50 g zahar tos
1 lingurita bicarbonat
50 g unt
un varf cutit sare
TOPPING (DECORARE):
2 pere mari (fructe cat sa acopere suprafata tavii)
50 g unt
125 g zahar
MOD DE PREPARARE:
Preparati mai intai toppingul: puneti untul intr-o tava rotunda cu diametrul de 23 cm. Tineti tava la cuptor 3-4 minute pana cand untul se topeste.
Presarati peste untul topit zaharul, in strat uniform.
Curatati perele si taiati-le felii subtiri. Puneti feliile de pere peste zahar, cat mai decorativ (in forma de evantai, suprapuse partial, etc.)
Amestecati intr-un castron siropul de zahar sau mierea cu laptele, oul, ghimbirul, pana cand se obtine o compozitie omogena.
Adaugati zaharul, bicarbonatul, untul topit si sarea. Eu le-am pus pe toate in blender. Apoi se adauga faina. Se incorporeaza pana la omogenizare
Compozitia se toarna peste perele din tava. Se pune tava in cuptorul incalzit dinainte, la foc potrivit, cel putin 45 minute.
Se face proba cu scobitoarea pentru a verifica daca prajitura e coapta la mijloc
Se scoate din cuptor, se pune deasupra tavii un platou mare, printr-o miscare rapida se rastoarna prajitura din tava pe platou.
Se aranjeaza feliile de pere care s-au rasturnat si eventualul sirop care a ramas in tava
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu