duminică, 14 iunie 2009

Clafoutis cu cirese


Reteta originala aici

Ingrediente:
250 g cirese
2 oua
1 varf de sare
100 g zahar
40 g faina
30 g unt
100 ml lapte
1-2 linguri lichior cirese
1 plic zahar vanilat

MDP:
Spalati ciresele, scoateti coditele si samburii. Bateti ouale ca pt omleta, adaugati sare, zahar. Se adauga faina si se amesteca bine. Se pune untul si apoi laptele si lichiorul.
Intr-o tava sau vas ce merge in cuptor (eu am pus intr-un vas de Jena), uns cu unt, puneti ciresele si pe deasupra amestecul de mai sus. Pe deasupra puneti cativa fulgi de unt
Puneti la cuptor, nivel mediu, timp de 45 minute
Se serveste caldut sau rece, presarat de zahar vanilat (eu nu am pus zahar vanilat ci vreo lingura de fulgi de migdale)

1 comentarii:

Diana Didona spunea...

O reteta usoara si gustoasa. Felicitari.