vineri, 16 mai 2008

New York Cheesecake


INGREDIENTE:
1 cana biscuiti graham faramitati fin
3 linguri zahar
3 linguri unt sau margarina, topita
1,2 kg branza crema sau br. proaspata de vaci
1 cana zahar
3 linguri faina
1 lingura vanilie/zahar vanilat
3 oua
1 cana smantana grasa

MDP:
Se amesteca faramele graham, 3 linguri zahar si untul, iar cu amestecul format se tapeteaza fundul si peretii (sau nu) unui vas cu diametru 24 sau 26 cm
Se tine la cuptor la 180 grade pentru 5 minute. Se amesteca branza, 1 cana zahar, faina, vanilia cu un mixer, la viteza medie. Se adauga ouale, cate unul, amestecand usor dupa fiecare. Se adauga smantana, apoi se toarna compozitia deasupra crustei din vas
Se tine la cuptor 10 minute la foc mediu, apoi se coboara temperatura la foc minim pentru inca aproape o ora. Dupa ce se scoate din vas si se raceste, se tine la frigider minim 4 ore, sau peste noapte
Se poate servi cu capsuni deasupra, peste care s-a adaugat un strat de gelatina sau se poate servi cu carlionti de ciocolata sau cioco rasa deasupra


Aceasta prajitura rezista la frigider pana la 3 zile, iar la congelator maxim o saptamana

1 comentarii:

Unknown spunea...

Bravo!!!
Jos palaria ce super cheese cake ai facut.
Sincere felicitari pentru un blog foarte reusit.

xoxo