luni, 11 mai 2009

Pastel de Cuatro Leches


Reteta originala o gasiti aici

Ingrediente:
BLAT:
250 - 300 faina
1 plic praf de copt
un varf de cutit de sare
6 oua
5 - 6 linguri zahar
1 lingura esenta de vanilie
1 lingura rom
125 ml lapte

SIROP:
400 gr lapte condensat dulce (1 cutie)
350 g lapte evaporat (cel care se foloseste la noi la cafea)
250 ml frisca lichida (nebatuta)

GLAZURA:
400gr dulce de leche sau crema caramel

MDP:
Se unge o tava de 25x35 cm cu unt si se tapeteaza cu faina. Cerneti si amestecati faina, praful de copt si sarea. Albusele se bat spuma
Se adauga zaharul in 3 reprize, se bate in continuare pana e complet incorporat. Se adauga galbenusele pe rand si se bate in continuare dupa fiecare. Se incorporeaza treptat compozitia de faina si laptele, in 3 reprize, amestecand incet, de jos in sus, incat compozitia sa pastreze cat mai mult aer. La sfarsit se amesteca vanilia si romul, apoi se toarna in tava si se da la copt.
Se coace aprox 30 min sau pana ce devine auriu deasupra.
Se lasa cateva minute la racit apoi se inteapa cu o furculita la suprafata, cat mai bine.
Intre timp se amesteca bine laptele condensat, laptele evaporat si frisca lichida si cand blatul nu mai e foarte fierbinte, dar caldut se toarna deasupra
Se lasa la racit cel putin 4 ore dupa care se pune deasupra crema de lapte (dulce de leche).
Mie mi-a iesit o tava + o forma de chec, era cam mult, si siropul de lapte a iesit foarte mult, ar trebui micsorate putin cantitatile. Este super super super buna, doar ca nu ar fi rau daca ar fi mai putin dulce

0 comentarii: