sâmbătă, 20 septembrie 2008

Papanasi


INGREDIENTE :
½ kg branza proaspata de vaci
1 oua
1 plic zahar vanilat
un varf cutit bicarbonat stins cu lamaie
un praf de sare
faina cat cuprinde

MDP :
Punem toate ingredientele intr-un castron, deocamdata doar cu 10 linguri cu varf de faina
Amestecam in castron si mai adaugam faina cat sa nu se lipeasca tare de maini, tot timpul sa aveti mainile pline cu faina
Apoi incepem sa framantam mai bine, pana cand aluatul devine elastic. Luam din el, aluat pentru 2 papanasi , si separat facem si doua bile, pentru mot.
La papanasi se fac gauri cu degetul in mijlocul lor
Intre timp incingem o tigaie, in care punem suficient ulei cat aproape sa acopere gogosile


Tigaia sa fie tot timpul pe foc mic
Cand sunt prajiti ii scoateti pe un servetel sa absoarba grasimea, dati cu zahar pudra, puneti o lingura de dulceata si/sau smantana, puneti bila cea mai mica deasupra celei mari si asta-i tot.

Pofta buna !

0 comentarii: