luni, 31 decembrie 2007

Tortul casei

Ingrediente:
BLAT: 8 oua, 1 cana (200 g) zahar, 1 lingurita ulei, 1 varf cutit sare, 1 plic zahar vanilat, unt pentru uns tava
DÉCOR: 1 conserva compot simplu sau mix, 2-3 plicuri de frisca + 400 ml lapte sau 750 kg frisca nebatuta

Mod de Preparare:
Se separa galbenusurile si albusurile. Se bat albusurile pana se tin bat, apoi se adauga "in ploaie" zaharul si se bate pana la incorporare. Galbenusurile se amesteca separat cu sarea si uleiul, apoi se adauga combinatia de albusuri. Compozitia finala se adauga intr-un vas rotund, de diametru 25-30 cm, cu peretii unsi in prealabil cu unt. Cuptorul se incinge, apoi se introduce vasul cu blatul in cuptor si se tine minim 20 minute la foc minim, se testeaza cu scobitoarea.
Blatul se taie in 2 sau in 3 parti, in functie de cat de inalt iese, se insiropeaza fiecare foaie cu siropul de compot. Se acopera foaia de la baza cu frisca si deasupra fructe din compot, se aseaza deasupra urmatoarea foaie si de acopera cu frisca si fructe, iar daca este ultima se decoreaza cu frisca si ciocolata rasa.

Si in sectiune:

0 comentarii: