vineri, 9 mai 2008

Pasca fara aluat/Cheesecake


Reteta e inspirata de cea a lui Edith de aici. Eu am facut jumatate de portie.

INGREDIENTE:
400 gr branza de vaci
5 linguri faina
1 plic de praf budinca de vanilie nepreparata
1 lingurita praf de copt stins cu lamaie
100 g smantana grasa, 25%
3 oua
6 linguri zahar
coaja de lamaie, zahar vanilat (cam 2-3 pliculete) sau esenta de vanilie
50 gr stafide

MDP:
Se amesteca: branza, zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie, smantana, ouale si la sfarsit se adauga stafidele. Se amesteca bine in functie de cat de cremoasa doriti sa iasa prajitura la final, adica se paseaza mai bine branza pentru o compozitie mai soft.
Se unge un vas termorezistent cu unt, se tapeteaza cu faina, se toarna compozitia si se baga la cuptor. Se lasa cca 40-50 de minute in functie de aragaz, la foc mediu
A iesit ceva intre pasca si cheesecake, prea cremoasa pentru a fi pasca, si prea solida pentru cheesecake :P






Pofta Buna!

0 comentarii: