miercuri, 19 martie 2008

Inimioare - scortisoare


Cum ma cam chinuia talentul week endul asta, m-am gandit sa fac si niste fursecuri - primele pe care le-am facut vreodata, si am ales o reteta dintr-o revista cu retete pentru sarbatori.

Ingrediente :

200 g faina
50 g nuci macinate
1 1/2 plic praf de budinca de ciocolata
130 g zahar
1 lingurita coaja de portocala rasa
1 lingurita praf de copt
1 praf de sare
100 g unt
1 1/2 lingurita scortisoara
100 g gem de capsuni
1 ou

MDP :

Se framanta un aluat din faina, nuci, praf budinca, 80 g zahar, coaja de portocala, praf de copt, sare, unt si ou; se infasoara in folie si se lasa la frigider 60 min. Se incinge cuptorul la 180 grade.
Se intinde o foaie de aluat groasa de 3 mm; se decupeaza inimioare cu o forma si se asaza intr-o tava cu hartie de copt. Se coc 10 - 12 min.
Se incalzeste gemul si se lipesc inimioarele doua cate doua, se tavalesc prin zahar cu scortisoara


Observatii :

Am lipit jumatate cu gem de prune si jumatate cu gem de capsuni. Au iesit bine, dar un pic cam uscate.

0 comentarii: