joi, 17 ianuarie 2008

National Treasure 2 - unul dintre cele mai proaste filme ale ultimului an

Ok, deci ma mai uit din cand in cand si la filme proaste, uneori chiar stiind dinainte ce ma asteapta, totusi la filmul asta ma gandeam ca nu va fi chiar asa de rau. Lasand la o parte ideile foarte fortate referitoare la istorie si "conspiratiile ce conduc lumea", la suma imensa de clisee / minut (printre care faptul ca francezii si englezii sunt fraieri dpdv american, ca oricine poate construi o racheta nucleara cu un telefon si un laptop, ca cineva poate sa isi vada bine mersi de treaba in Biroul Oval sau sa il rapeasca pe "the president" si sa nu pateasca nimic deoarece are intentii bune, etc), la tehnologia foarte dubioasa - personaj secundar al filmului, relatiile construite intre personaje (com'on la finalul National Treasute 1 - personajele lui Nicholas Cage si Diane Kruger - big love, apoi continuarea incepe cu ei doi care nu se mai suporta din cauza toturor acelor mici detalii, apoi la finalul filmului iar e ca si cum nu ar fi existat, probabil urmatoarea continuare o sa inceapa cu ei doi incercand sa se otraveasca), filmul mi-a lasat pur si simplu o senzatie de sufocare - a fost al doilea film din viata mea la care am vrut sa ies din sala de cinema (dupa Supravietuitorul - cu Bruce Willis)
Mi-a parut rau de rolul lui Hellen Mirren in film - e o actrita geniala, fapt dovedit nu doar de oscarul detinut. Oare ce a determinat-o - tinand cont ca totusi prefera un gen de partituri - alegerea unui caracter atat de simplu scris, si slab, nu pot crede ca e slab doar pentru ca ea i-a dat viata in felul acesta.
In rest - celelalte personaje, la fel de slabe si de fortate ca in prima parte, mai ales Jon Voight, care face alegeri din ce in ce mai proaste pe masura trecerii timpului.
Totusi, rezultatul a fost un blockbuster, efecte speciale, etc. dar nu cred ca se vor obtine nici macar o mica parte din veniturile dorite de Walt Disney Studios. Si in final nu vreau insa sa arunc toate rosiile pe care le am la dispozitie, o mica parte din film mi-a placut, cred ca partea ce imi starnea imaginatia, trecandu-ma prin multe timpuri, locuri, intamplari si momente din istorie despre care nu stiam mai nimic.
Am totusi o intrebare pentru cei ce imi citesc blogul: ce clisee a-ti mai identificat in acest film? incerc asa sa imi dau seama ce are original (daca exista asa ceva)

0 comentarii: